Servicii organizare Workshop-uri tematice si Ateliere de lucru in proiectul „Spune da educatiei!”

Servicii organizare Workshop-uri tematice si Ateliere de lucru:
1. subactivitatea A 2.2 in cadrul proiectului se vor organiza 3 ateliere de lucru tematice pentru promovarea nediscriminarii, desegregarii scolare si cresterii stimei de sine, ateliere de lucru la care participa 432 de elevi participanti la programul scoala dupa scoala.
Atelierele de lucru vor avea tema „STOP segregarii scolare! Toti copiii sunt egali!”.
Atelierele se vor desfasura:
– cate 1 pe an*3ani,
– vor fi organizate in grupe de cca 25 participanti, in regiunea de implementare a proiectului/localitatile de provenienta a scolilor partenere;
– durata 1 zi;
– organizatorul va asigura gustarea (bufet rece sau cald) si oratorul/psihologul sau alt personal noncheie
2. subactivitatea A 2.3 in scopul prevenirii parasirii timpurii a scolii in cadrul proiectului se vor organiza 3 ateliere de lucru care au ca si scop transformarea actului educational in unul benefic pentru copii prin implicarea acestora in activitati care sa conduca la dezvoltarea abilitatilor de comunicare, insusirea notiunilor de echipa, toleranta si acceptare, dezvoltarea abilitatilor artistice sau sportive, dupa caz, cresterea stimei de sine si a sentimentului de apartenenta, scoala devine prietenoasa, stimuland sentimente pozitive ale copiilor cu privire la educatie, ateliere de lucru la care participa 432 de elevi participanti la programul scoala dupa scoala.
Atelierele se vor desfasura dupa cum urmeaza:
– 432 de copii cu varste intre 6 si 16 ani, participanti la programul scoala dupa scoala din cadrul proiectului, vor participa anual la unul din cele doua tipuri de ateliere, in functie de optiunea fiecaruia – fiecare elev va putea alege sa participe la atelierul de pictura sau la cel de sport, in functie de inclinatii, preferinte sau abilitati
– cate 1 pe an*3 ani,
– vor fi organizate in grupe de cca 25 participanti, in regiunea de implementare a proiectului/localitatile de provenienta a scolilor partenere;
– durata 1 zi;
– organizatorul va asigura gustarea (bufet rece sau cald) si personal noncheie
Prin desfasurarea acestor ateliere se urmareste prevenirea abandonului scolar prin:
– cresterea participarii scolare a copiilor;
– facilitarea incluziunii copiilor care se simt discriminati prin organizarea de activitati interactive in grup, unde fiecare va avea posibilitatea de a isi expune propria parere si de a contribui activ;
– dezvoltarea unui mediu inclusiv care promoveaza toleranta;
– cresterea atractivitatii educatiei.
3. subactivitatea A1.3 in cadrul proiectului se vor organiza 9 Ateliere de lucru la care vor participa 180 de copii din invatamantul prescolar, respectiv toti membrii grupului tinta care participa la programul tip gradinita prietenoasa, insotiti fiecare de cate un parinte (180 parinti).
Teme ateliere: Atelierul „Sunt mic si sanatos”, Atelierul „Farfuria vesela”, Atelierul „Diferiti dar egali! Primii pasi in gradinita, primii pasi in educatia interculturala!”
Atelierele se vor desfasura:
– cate 1 pe an din fiecare tema*3ani,
– vor fi organizate in grupe de cca 50 participanti, in regiunea de implementare a proiectului/localitatile de provenienta a scolilor partenere;
– 25 copii prescolari si parintii acestora;
– durata 1 zi;
– organizatorul va asigura gustarea (bufet rece sau cald) si oratorul/psihologul sau alt personal noncheie
4. subactivitatea A 4.1. in scopul prevenirii parasirii timpurii a scolii se urmareste solutionarea ei in zonele din care fac parte unitatile scolare defavorizate vizate de proiect prin promovarea activitatilor educationale de la cele mai fragede varste. In proiect se vor organiza 3 Workshop-uri educative pentru anteprescolari pentru a promova alfabetizarea timpurie si limbajul precoce, dezvoltarea competentelor lingvistice de la cele mai mici varste, acestea fiind influentate de frecventa si de calitatea interactiunilor de zi cu zi ale anteprescolarilor cu adultii si cu alti copii. In cadrul, workshop-urilor se vor desfasura activitati de constientizare a parintilor asupra importantei educatiei de la cele mai mici varste, a aflabetizarii timpurii, a inscrierii anteprescolarilor in sistemul de invatamant si a experientelor traite pentru modelarea si dezvoltarea creierului copiilor. La cele 3 workshop-uri educative vor participa 25 copii anteprescolari cu varsta mai mica de 3 ani si parintii acestora, respectiv 50 de persoane (cate un parinte pentru fiecare copil).
Cele 3 workshop-uri cu titlul „Educatia timpurie pentru anteprescolarii din grupurile vulnerabile” pe toata perioada de derulare a proiectului, respectiv cate unul in fiecare an de implementare. Workshop-urile vor avea durata de 1 zi si se vor desfasura in regiunea de implementare a proiectului/localitatile de provenienta a scolilor partenere, o grupa de 50 de persoane (25 copii si 25 parinti).
Organizatorul va asigura gustarea si oratorul/psihologul sau alt personal noncheie.
5. subactivitatea A 1.2. – servicii de Organizare 9 Workshop-uri de educatie parentala si mentorat pentru 180 parinti ai copiilor prescolari participanti la programul gradinita prietenoasa.
Prin intermediul acestei activitati parintii vor fi informati asupra importantei educatiei in viata copiilor lor incepand de la cele mai mici varste, vor intelege importanta invatamantului prescolar in dezvoltarea armonioasa a copiilor si integrarea lor ulterioara in invatamantul primar.
• Workshop-urile vor avea cate 3 sesiuni /an, organizate in grupe de cca 25 participanti, in regiunea de implementare a proiectului/localitatile de provenienta a scolilor partenere;
• Durata 2 zile/Workshop;
• Organizatorul va asigura gustarea si oratorul/psihologul sau alt personal noncheie)
6. subactivitatea A 3.3 in scopul prevenirii si limitarii abandonului scolar, au fost identificate masuri pentru preintampinarea fenomenului, de informare si constientizare a importantei educatiei, dar si de activitati menite sa creasca gradul de incluziune sociala pentru grupurile vulnerabile, pentru a veni in intampinarea acestora si a le solutiona, se vor organiza 3 workshop-uri tematice, la care vor participa toti cei 89 tineri/adulti, membri ai grupului tinta, care urmeaza programul a doua sansa din cadrul proiectului.
Tematica workshop-uri:
– incluziunea sociala – „A doua sansa prin incluziunea sociala a persoanelor din
grupurile vulnerabile”;
– nediscriminare – „Nediscriminarea, un pas inainte pentru educatia inclusiva”;
– desegregarea participantilor la programele a 2-a sansa – „Desegregarea
educationala in randul membrilor grupurilor vulnerabile”.
Workshop-urile se vor desfasura dupa cum urmeaza:
– cate 1 workshop/an, respectiv cate 1 tema pentru fiecare workshop la care vor
participa toti cei 89 tineri/adulti, membri ai grupului tinta, care urmeaza programul a
doua sansa din cadrul proiectului.
• se vor desfasura pe durata unei zile in regiunea de implementare a
proiectului/localitatile de provenienta a scolilor partenere, in grupe de cate
aproximativ 25 de persoane.
– Serviciile de organizare a workshop-urilor vor fi externalizate, iar organizatorul va
asigura gustarea si oratorul/psihologul sau alt personal noncheie.


  Nume Data Fișier
2.Formulare 20/06/2018 Descarcă
anunt workshop-uri 20/06/2018 Descarcă
Caiet de sarcini ateliere lucru 20/06/2018 Descarcă
Contract 20/06/2018 Descarcă
Declaratie functii decizii 20/06/2018 Descarcă
Declaratie functii decizii_ 20/06/2018 Descarcă
Fisa de date ateliere lucru 20/06/2018 Descarcă
Procedura simplificata proprie 20/06/2018 Descarcă
  Nume Data Fișier